Sastojci:
– 3 jajeta
– 1 kašičica soli
– 2 kašike šećera
– 1/2 kockice svežeg kvasca
– 100 ml mleka
– 150 ml jogurta
– 400 g pšeničnog brašna
– 350 g ražanog brašna
– 200 ml ulja
– 1 prašak za pecivo
Ostalo:
– 1 jaje
– mleka po potrebi
– kim i susam za posipanje
Priprema:
1. U mlakom mleku razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe.
2. Za to vreme penasto umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, so i nadošli kvasac, pa sve dobro promešati.
3. Zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti glatko testo.
4. Razviti testo oklagijom te okruglim kalupom vaditi pogačice.
5. Pogačice poređati u pleh, premazati jajetom umućenim sa malo mleka i posuti kimom i susamom. Peći na 180°C oko 20 minuta.
Recept Jelene Nikolić iz Zaječara.
Arhiva: Pošalji recept
Isprobajte i… Ražani hleb sa orasima
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net