Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– prstohvat belog luka u prahu
– 1 kašičica seckanog bosiljka
– 1 kašičica seckanog peršuna
– 150 g kečapa
– 3 jajeta
– 1 limun
– 100 g kačkavalja
– 180 g prezli
– 150 g brašna
– 500 g krompira
– mešavina začina
– origano, ulje
ISPROBAJTE I… Pohovanu piletinu u sosu od kiselih krastavaca
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Posebno sjediniti prezle, beli luk u prahu, peršun i bosiljak.
3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.
5. Kečap pomešati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima kačkavalja i kratko zapeći u rerni da se sir otopi.
6. Krompir očistiti i iseći na štapiće pa ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net