Sastojci:
3 tikvice
3 jajeta
150 g brašna
200 g prezli
200 g švapskog sira
4 kisela krastavca
100 g suvog vrata
100 g krem sira
80 g mariniranih šampinjona
5 čeri paradajza
2 dl ulja
mešavina začina, so
Priprema:
1. Tikvice oguliti, posoliti i ostaviti da odstoje 10 minuta. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
2. Krastavce, suvi vrat i marinirane šampinjone sitno iseckati a čeri paradajz poprečno preseći napola.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski i krem sir pa dodati marinirane šampinjone, kisele krastavce i suvi vrat, začiniti po ukusu i polako promešati.
4. Na kolut pohovane tikvice staviti kašiku pripremljenog fila, preklopiti drugim kolutom, probosti čačkalicom a odgore staviti polovinu čeri paradajza. Na isti način iskoristiti preostali materijal.