Sastojci:
400 g gauda sira
100 g praške šunke
4 jajeta
150 g brašna
200 g prezli
ulje
Preliv
100 g majoneza
2 kašike pavlake
3 kisela krastavca
1 kašika soka od limuna
Priprema:
1. Gauda sir iseći na tanje listove debljine 5 mm.
2. Prašku šunku iseći na kocke veličine sira.
3. Spajati po dva komada sira u sendvič, stavljajući između njih list praške šunke. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Punjeni sir blago pritisnuti dlanovima da bi se listovi slepili. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle.
5. Panirani sir pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ne porumeni.
6. Posebno pripremiti preliv: sjediniti majonez, pavlaku, sitno seckane krastavce i sok od limuna pa promešati.
7. Prženi sir preliti umakom od majoneza.