Start Glavna jela Povrće Pohovani karfiol

Pohovani karfiol

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sastojci:
– 750 g svez karfiol
– 3 jaja
– 100 ml mleko
– 1 kasika vegeta
– po potrebi brasno
– po potrebi ulje
– po ukusu biber

ISPROBAJTE I… Pohovani karfiol s parmezanom

Priprema:
1. Napuniti serpu vodom i sacekati da prokljuca.
2. Karfiol oprati i razdvojiti na cvetove (ja volim da ih ostavim krupnijim da se pri pohovanju ne bi previse isusili).
3. U provrelu vodu ubaciti karfiol, smanjiti malo jacinu vatre i ostaviti da se kuva do 5 minuta-ne duze. Potrebno je da samo blago omeksa ali da prakticno ostane cvrst, nikako da se skuva!
4. Ocediti karfiol.
5. Jaja razmutiti blago viljuskom i dodati vegetu i mleko, jos malo razmutiti.
6. Ugrejati ulje ( dubine oko 1 cm) na srednjoj vatri, ne treba da bude suvise vrelo ali ni suvise blago.
7. Karfiol uvaljati u brasno, potom umociti u smesu sa jajima a potom ponovo uvaljati u brasno.
8. Pri przenju okretati karfiol s vremena na vreme tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje.
9. Ocediti od ulja na papirnoj salveti i pobiberiti sveze samlevenim biberom (volim da koristim mesavinu crnog, zelenog, crvenog i belog bibera).

Izvor: coolinarika.com

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net