Sastojci:
1 veća tikvica
100 g brašna
2 jajeta
100 g prezli
½ kg pilećih grudi
8 šnita kačkavalja
2 čena belog luka
origano
so, biber
suvi začin
Priprema:
1. Polovine grudi iseći na četiri tanke šnite tako da se ukupno dobije osam šnicli. Začiniti sa svih strana i ostaviti da miruje.
2. Tivicu oljuštiti i iseći na osam režnjeva, debljine oko 6 mm.
3. Posoliti i ostaviti da odstoji.
4. Beli luk očistiti i ustitniti pa premazati tikvice.
5. Posebno umutiti jaja sa solju i biberom. Brašno i prezle usuti u odvojene pliće posude.
6. Pripremljene tikvice umakati u brašno, jaja i prezle, pa ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
7. Na tikvice poređati po šniclu pilećih grudi, a preko položiti listić kačkavalja i začiniti origanom.
8. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko trideset minuta.
9. Izvaditi iz rerne i poslužiti dok je toplo.