Priprema:
Pire:
1. Krompir oljuštiti, iseći na kocke i skuvati. Obareni krompir ocediti, ispasirati ga, te dodati 2 šoljice mleka i začiniti.
2. Pire ostaviti sa strane.
Nadev:
1. Sojine ljuspice natopiti kako bi nabubrile.
2. Šargarepu narendati, a crni i beli luk sitno iseckati. Povrće izdinstati na malo ulja, dodati šampinjone i još malo dinstati.
3. Potom u tiganj dodati mleveno juneće meso i natopljene sojine ljuspice, sve dobro promešati, te još malo držati na vatri dok se sastojci dobro ne sjedine.
Finalni postupak:
Dno vatrostalne činije prekriti pireom, naneti nadev od mesa, soje i šampinjona, pa ponovo red pirea. Musaku preliti umućenim jajima sa mlekom i malo ostaviti da odstoji. Narendanim kačkavaljem posuti jelo i zapeći ga u zagrejanoj rerni.