Sastojci:
Testo
2 jajeta
250-275 ml mleka
175 g brašna
125 g putera
soli po ukusu
Fil
2 kuvana jajeta
5-6 kiselih krastavčića
100 g pileće salame
100 g tvrdog sira, po izboru
1 pavlaka
suvi bosiljak
so, biber
Priprema:
Testo
1. Penasto umutiti jaja, dodati mleko i soli po ukusu.
2. Otopiti maslac, pa kada se malo prohladi, dodati u umućena jaja (ostaviti malo za podmazivanje).
3. Zatim postepeno dodavati brašno, sve vreme mešajući dok se ne dobije glatka smesa. Ostaviti sa strane.
Fil
1. Iseckati jaja, krastavčiće, salamu i sir na kockice.
2. Dodati pavlaku i začiniti po ukusu, pa sve dobro promešati.
Finalni postupak
1. Kalupe za mafine podmazati otopljenim maslacem, pa ih napuniti do ⅔ pripremljenom smesom za testo. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, a zatim temperaturu sniziti na 180°C i peći dok ne porumeni.
2. Gotove popovere ostaviti da se ohlade, a zatim ih izvrnuti iz kalupa da dno bude na vrhu. Udubljenja (koja će se formirati sama kada se izvrnu) puniti filom i posuti bosiljkom.