Sastojci:
2 kg jabuka
700 g šećera
140 g margarina
200 g brašna
220 g mlevenih oraha
8 jaja
1 prašak za pecivo
1 l mleka
1 puding od vanile
ISPROBAJTE I… Crno- bele kocke
Priprema:
1. Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende. Zatim ih dinstati sa 50 g šećera dok ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti 140 g margarina sa 140 g šećera i 4 žumanceta. Dodati 100 g brašna, 1 prašak za pecivo i 220 g mlevenih oraha.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje. Pripremljeno testo za koru istanjiti, staviti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
4. Za fil posebno umutiti 4 žumanceta, 2 dl mleka, prašak za puding od vanile i 100 g brašna.
5. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i kuvati dok ne proključa. Sipati pripremljenu mešavinu od pudinga i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
6. U većoj šerpi sjediniti belanca i preostali šećer te kuvati na pari i istovremeno
mutiti mikserom dok se ne dobije čvrst šam.
7. Pečenu koru premazati filom od jabuka, zatim naneti fil od pudinga i na kraju ravnomerno rasporediti šam od belanaca.
8. Ovako pripremljen kolač staviti u zagrejanu rernu na 180 ºC i peći dok šam ne porumeni
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net