Start Predjela Posna pita sa heljdinim korama

Posna pita sa heljdinim korama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
posna pita

Priprema:

1. Tofu sir iseći na kockice i preliti marinadom od maslinovog ulja, majčine dušice, soli i bibera. Ostaviti u frižideru da miruje.
2. Praziluk iseći na kolutove, šampinjone na listove a blitvu odvojiti od drške i iseći na kocke.
3. Na malo ulja propržiti praziluk a zatim dodati šampinjone i blitvu, te prodinstati. Kada sastojci omekšaju, dodati tofu sa marinadom i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prodinstati
da sir poprimi aromu povrća i začina.
4. Odgovarajuću tepsiju premazati uljem i prekriti je korom od heljde. Poprskati mešavinom prokuvanog ulja i vode i prekriti korom. Potom rasporediti malo fila od povrcća i sira i preklopiti korom. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti korom, ušuškati pitu i premazati preostalom mešavinom ulja i vode. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
5. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi a zatim je iseci na kocke i poslužiti.

Recept Zorana Marjanovića iz Kladova
Recept Zorana Marjanovića iz Kladova