Priprema:
1. U dublju posudu sipati brašno, dodati kašičicu soli i mlakom vodom zamesiti testo. Testo ne treba da bude ni meko ni tvrdo (da se ne lepi za ruke). Ostaviti ga da odstoji 20 minuta.
2. Kiseli kupus dinstati na ulju, oko pola sata.
3. Na većoj radnoj površini rukamo dobro izraditi testo, a zatim ga seći na loptice veličine mandarine.
4. Loptice pojedinačno premesiti i oklagijom razvući u krug veličine omanjeg tanjira. Svaku jufkicu premazati zagrejanim uljem i spajati ih po 3–4.
5. Ovako sastavljeno testo rukama razvući u veću jufku (dokle god može da se razvuče), preklopiti je kao na slici, filovati isprženim kiselim kupusom i ukrug ređati u pleh.
6. Peći oko pola sata, dok pita ne porumeni.
7. Pečenu pitu izvaditi iz rerne i poprskati je hladnom vodom.