Priprema:
1. U dublju šerpu sipati 2 l vode, dodati oslić, šargarepu, mešavinu začina, biber, celer, luk i peršun. Sve kuvati 15-20 minuta.
2. Nakon toga skuvani oslić izvaditi iz šerpe, ocediti i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađen oslić usitniti u blenderu, sjediniti ga sa 200 ml majoneza, te dodati sok od pola limuna.
4. Integralne grisine usitniti, pa ih pomešati sa otopljenim margarinom.
5. Kuvanu šargarepu posoliti, preliti preostalim sokom od limuna, te poprskati sa nekoliko kapi ulja.
6. Zatim u odgovarajući kalup prečnika 28 cm prvo sipati smesu od grisina, pa preko nje smesu od oslića. Dekorisati šargarepom, kečapom i preostalim majonezom, te maslinama presečenim napola.
7. Tortu ostaviti u frižideru 2 sata da se stegne.