Sastojci:
Kore
250 g meda
100 g čokolade
400 ml kisele vode
200 ml ulja
250 g šećera
300 g mlevenih oraha
25 kašika brašna
1 kašičica sode bikarbone
Fil
6 pudinga od čokolade
500 ml vode
300 g čokolade
250 g margarina
200 g šećera u prahu
300 ml ruma
300 g posnog šlaga
600 ml kisele vode
Dekoracija
rendana čokolada
Priprema:
Kore
1. U sudu na pari otopiti čokoladu i med i ostaviti da se ohladi.
2. Dodati kiselu vodu, ulje, šećer, mlevene orahe bršno i sodu bikarbonu, pa dobro izmešati. Dobijenu smesu podeliti na dva dela. Rernu zagrejati na 180°C. Od svakog dela ispeći jednu koru u podmazanom i brašnom posutom okruglom kalupu za torte.
Fil
1. U šerpu sipati 400 ml vode i staviti da kuva. Posebno rastvoriti puding u 100 ml vode. Kad voda proključa, skuvati puding, umešati rum i čokoladu da se rastopi. Povremeno promešati dok se hladi.
2. Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenom kremom.
Finalni postupak
1. Posni šlag umutiti sa kiselom vodom.
2. Na tacnu za serviranje staviti jednu koru, premazati je trećinom fila, potom naneti trećinu šlaga. Postupak filovanja ponoviti još jednom.
3. Filovanu tortu posuti rendanom čokoladom.