Priprema:
1. Susam propržiti na suvo, ostaviti ga da se ohladi, pa ga samleti u mlinu za šećer.
2. Na isti način pripremiti i seme bundeve.
3. Soju potopiti u mlakoj vodi da odstoji i nabubri, a potom je dobro ocediti.
4. Orahe sitno samleti.
5. Praziluk sitno iseckati, pa ga izdinstati na malo ulja. Potom dodati pirinač, pa kada se uprži, dodati mleveno seme susama i bundeve, soju i mlevene orahe.
6. Posoliti, pobiberiti po ukusu i dodati malo mešavine suvog začina (po želji dodati i bosiljak, peršunov list…)
7. Ostaviti da se prohladi, pa filovati listove kupusa i zavijati sarmice.
8. Sarmice poslagati u lonac i pritisnuti ih velikim plitkim tanjirom.
9. U šerpi ostaviti da provri 2 dl vode sa 1-2 kašike mešavine suvog biljnog začina i kašičicom čaja od nane, pa preliti preko sarmica.
10. Kuvati poklopljeno dok listovi kupusa ne omekšaju.
12. Na kraju po želji sarmice zapržiti mlevenom crvenom paprikom sa uljem.