Start Deserti Posna torta sa malinama

Posna torta sa malinama


Priprema:
1. Omekšao margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu. Dodati keks, orahe, sitno seckanu (ili rendanu) čokoladu i sok pa sve dobro izraditi rukom ili mikserom.
2. Po potrebi dodavati sok (malo pomalo), kako bi se dobila fina ujednačena, meka, ali ne i suviše retka smesa.
3. U smesu pažljivo umešati i maline. (Treba imati u vidu da će se smesa malo razrediti kada se maline dodaju).
4. Smesu uliti u odgovarajuću tepsiju obloženu folijom, pa staviti u frižider da se malo stegne.
5. Na laganoj temperaturi u šerpici otopiti čokoladu sa uljem.
6. Tepsiju izvaditi iz frižidera i tortu izvrnuti na tacnu. Ukloniti foliju pa premazati čokoladnom glazurom. Dok je glazura još sveža, posuti tortu lešnicima. Ukrasiti malinama.

Recept Sandre Bogunović iz Beograda
Recept Sandre Bogunović iz Beograda