Sastojci:
200 g šećera
300 g brašna
50 g čokolade
½ cimeta
½ praška za pecivo
50 g suvog grožđa
1 limun
100 ml ulja
250 ml kisele vode
Preliv
200 g meda
Posipanje
250 g mlevenih oraha
Priprema:
1. Pomešati šećer, brašno, rendanu čokoladu, cimet, prašak za pecivo, seckano suvo grožđe, koru i sok limuna da se sastojci prožmu.
2. Posebno pomešati kiselu vodu i ulje, pa dodati prethodnoj smesi i dobro sjediniti da se dobije ujednačena smesa.
3. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh (20×15 cm), ravnomerno rasporediti i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC dok se ivice kolača ne odvoje od pleha.
4. Pečeni kolač iseći na kocke, preliti medom i posuti mlevenim orasima. Ostaviti da se potpuno ohladi.
5. Neposredno pre služenja, kolač dodatno uvaljati u orahe.