Sastojci:
1 pakovanje korica za rozen tortu
1 l vode
10 kašika gustina
400 g šecera
250 g margarina
200 g kokosa
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenog posnog keksa
malo ruma
Glazura
200 g šecera u prahu
2-3 kašike vruće vode
1 kašicica ulja
Priprema:
1. U malo vode razmutiti gustin, a preostalu vodu ostaviti da provri sa šecerom, te ukuvati razmućen gustin.
2. Promešati i odmah dodati margarin isecen na kocke. Mešati dok se ne otopi.
3. Smesu skinuti sa vatre i podeliti je na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu, mleveni keks i ruma po ukusu. Sve lepo sjediniti.
4. U drugi deo smese dodati kokos i promešati.
Finalni postupak
1. Koricu položiti na tacnu, ravnomerno premazati prvo crnim, pa belim filom.
2. Preklopiti sledecom korom, nafilovati na isti način i postupak ponavljati dok se ne utroši materijal. Poslednju koricu ne premazivati.
3. Kolač uviti u kesu i ostaviti ga da prenoći.
4. Sutradan za glazuru pomešati šecer u prahu sa vrućom vodom i uljem, pa premazati kolač.
5. Ostaviti da se stegne, iseći na štangle i poslužiti.