Sastojci:
400 g šampinjona
400 g bukovača
200 g fileta dimljenog šarana
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3 čena belog luka
1 dl belog vina
3 kašike soja sosa
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica šećera
1 kašika gustina
300 g testenine po želji
mešavina začina, biber
Priprema
1. Šampinjone iseći na četvrtine, bukovače na štapiće, a crni luk na kockice.
2. Meso dimljenog šarana iseći na krupnije kocke, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk. Potom dodati bukovače i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su bukovače napola dinstane, dodati šampinjone, dimljenu ribu i belo vino. Naliti vodom da ogrezne i nastaviti sa dinstanjem.
5. Dinstati dok pečurke ne omekšaju pa dodati soja sos, šećer, paradajz pire i začine po ukusu. Posuti sa malo gustina i kratko prokuvati da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti i poslužiti kao prilog uz gulaš.