Priprema:
1. Ušpinovati šećer sa vodom pa skloniti sa vatre i umešati margarin. Mešati dok se ne istopi, a potom dodati mleveni mak, limunov sok i vanilu.
2. Sve lepo sjediniti i svaku koru tanko premazati filom.
3. Kad se filovanje završi, kolač prekriti papirom i odgore staviti teži predmet kako bi se fil što bolje sastavio sa korama.
4. Kolač odložiti u fižider da se dobro stegne (oko 4 sata).
5. Za šećernu glazuru pomešati šećer u prahu sa malo ulja i nekoliko kašika vode (voditi računa da smesa ne bude ni previše retka ni previše gusta).
6. Potom od glazure odvojiti 1/4 pa je pomešati sa crnom kolačarskom bojom.
7. Ohlađen kolač izvaditi iz frižidera te po gornjoj korici rasporediti prvo belu, a zatim crnu glazuru u horizontalnim linijama. Čačkalicom dekorisati dok je glazura još tečna.
8. Ostaviti da se glazura ohladi te posuti zlatnim kolačarskim prahom.