Sastojci:
Kora
350 ml soka od narandže
4 kašike domaćeg džema od kajsija
120 g šećera
2 vanil-šećera
180 g pečenih mlevenih lešnika
100 g oštrog brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
Fil
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike marmelade od kajsija
120 g posnog mlevenog keksa
2 vanil-šećera
150 ml soka od narandže
Dekoracija
50 g čokolade za kuvanje
50 g seckanih, pečenih lešnika
ISPROBAJTE I… Čokoladne kocke sa pomorandžom
Priprema:
Kora
1. U posudi sjediniti sok od narandže, džem od kajsija, šećer i vanil-šećer.
2. Posebno sjediniti oštro brašno, mlevene lešnike, kakaoa i prašak za pecivo, pa dodati u smesu od soka i izmiksati.
3. Na kraju postepeno dodavati ulje uz neprekidno mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 min.
Fil
1. Na umerenoj temperaturi rastopiti čokoladu s marmeladom od kajsija.
2. Dodati mleveni keks, sok od narandže i vanil-šećer, te dobro izmešati.
Finalni postupak
1. Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom.
2. Čokoladu ostavljenu za dekoraciju rastopiti i poprskati preko kore pa posuti seckanim lešnicima.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net