Start Glavna jela Posno jelo: Riba na kineski način

Posno jelo: Riba na kineski način

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

500 g fileta oslića
1 limun
brašna po potrebi
bosiljak
mešavina začina
3 dl ulja
Za prilog:
4 šargarepe
2 veze crvene paprike
1 kineski kupus
0,5 dl soja sosa
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber

ISPROBAJTE I… Oslić na meksički način

Priprema:

1. Filete oslića iseći na trake, poprskati ih sokom od limuna te posuti bosiljkom i mešavinom začina.
2. Zatim ih uvaljati u brašno i ispržiti u dubokoj masnoći.
3. Prženu ribu francuskom kašikom izvaditi na papirnu salvetu kako bi se ocedila od masnoće i poslužiti uz prilog od povrća.
Prilog:
1. Šargarepu, papriku i kineski kupus očistiti i iseći na štapiće.
2. U voku ili teflonskom tiganju ugrejati ulje i u njemu na visokoj temperaturi propržiti povrće.
3. Pred kraj prženja dodati soja sos i začine po ukusu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net