Sastojci:
½ kg paradajza
½ kg crvene paprike
1 glavica crnog luka
1 l povrtnog bujona
1 kašika gustina
so, biber
suvi začin
ulje
Priprema:
1. Paradajz i papriku oprati, očistiti i iseći na krupnije komade. Crni i beli luk očistiti i iseckati na krupnije komade pa sastaviti sa paprikom i paradajzom. Sve fino začiniti, blago pouljiti i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko pola sata na 180ºC, uz redovno mešanje.
2. Još toplo povrće izručiti u šerpu u kojoj će se pripremati čorba.
3. Doliti malo toplog bujona i štapnim mikserom usitniti povrće da se dobije homogena i svilenkasta masa.
4. Dodati ostatak tečnosti i kuvati desetak minuta, uz redovno mešanje.
5. Začiniti prema ukusu i dodati rastvoren i umućen gustin uz neprekidno mešanje.
6. Poslužiti toplo, posuto začinjenim krutonima.