“To’ak” je najskuplja čokolada na svetu, 42 grama ovog neodoljivog dezerta koštaju “samo” 245 evra. Kad ga probate, na sve zaboravite, pa i na novac kojim ste platili to čokoladno zadovoljstvo.
Sastav čokolade “To’ak” obećava, 81 odsto nje je kakao, a 19 procenata nje čini organski smeđi šećer.
Neodoljiv slatkiš proizvodi se na plantažama u Ekvadoru. Osnivač kompanije koja proizvodi najskuplju čokoladu, Džeri Tot, ne želi da ljudi u njegovim proizvodima uživaju kratko i periodično.
– Jedna od stvari koju želimo da uradimo jeste da produžimo to iskustvo i da ljudi čokoladu posmatraju kao bocu sjajnog vina – rekao je Tot.
Sa ovom čokoladom ide i posebno pakovanje. Ona dolazi u kutijici napravljenoj od španskog bresta, drveta koje je zaduženo i za fermentaciju zrna kakaa.
U paketu zadovoljstva dolaze i drveni štapići za probanje, jer masnoće s prstiju kvari ukus deserta, kao i knjižica sa zanimljivosti o proizvodu.
Tot je godinama živeo u Ekvadrou gde je upoznao tajne pravljenja posebne čokolade. Oni koji su probali čololadu “To’ak” kažu da ima “stvarno dobar ukus”, i što je najvažnije ima ukus prave čokolade.
Izvor: Žena blic
Foto: Facebook/To’ak Chocolate