Do sada smo na štapiće ili popularne ražnjiće stavljali samo meso i povrće, pa ih onda pekli na roštilju. Vreme je da odemo korak dalje i trpezu ukrasimo raznim namirnicama koje mogu da se naslažu na štapiće.
I dalje je roštilj na prvom mestu, što se tiče hrane na štapićima. Jedno parče mesa, pa povrće, i tako sve do vrha, samo da je što šarenije. Možete da naslažete i različite vrste mesa. Roštilj je spreman.
Ukoliko idete negde u prirodu ili pravite slavlje, iskoristite štapiće na nekoliko načina. Na primer, naslažite komadiće voća i umočite ih u čokoladu. Među kulinarima sve su popularniji kejk pops, nešto poput kuglica od keksa, oraha i raznih drugih sastojaka, koji su nabodeni na štapić. Kuglice možete umakati u bilo koji krem ili čokoladu i ukrasiti kokosom, čokoladnim mrvicama, izdrobljenim kikirikijem…
Na štapićima možete napraviti i sendviče. Prepolovite veći štapić i na svaki ređajte, komad hleba koji ste izvadili kalupom ili kreker potopljen u vodu, zatim parče salame, šunke ili kobasice, parče sira, režanj krastavca, pa još jedan hleb. Sendviči za jedan zalogaj su spremni da ih ponesete ili poslužite.
Na sličan način, možete napraviti i domaći sladoled na štapiću. Napravljen sladoled izlijte u kalupe za led ili silikonske kalupe koji su baš za sladoled i pre nego što kalup stavite u zamrzivač ubodite po jedan štapić u svaku pregradu.
Praktična i maštovita ideja za serviranje hrane, a ujedno se i manje prljaju prsti i posuđe.
Autor: Life Content
Foto: Pinterest, Peachkitchen