Sastojci:
450-500 g belog mesa
2-3 čena belog luka
1 vrhom puna kašika brašna
300 ml vrućeg mleka
½ veze mirođije
so, biber
ulje
Priprema:
1. Meso iseći na kockice približno iste veličine, pa začiniti po ukusu.
2. Na malo ugrejanog ulja dodati meso i pržiti dok ne poprimi rumenu boju sa svih strana.
Izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
3. U istoj masnoći propržiti sitno seckan ili pasiran beli luk, toliko da zamiriše.
4. Dodati brašno i uz redovno mešanje propržiti, vodeći računa da ne porumeni.
5. Zatim, u tankom mlazu dodati vrelo mleko i kuvati sos dok ne počne da se zgušnjava (ne treba da bude potpuno gust, već kremast).
6. Pripremljen sos skloniti sa vatre, dodati sitno seckanu mirođiju, začiniti po ukusu i promešati. U sos dodati komadiće mesa i sve sjediniti.
7. Poslužiti toplo, uz salatu po izboru.