Start Deserti Kolači Praline

Praline

Sastojci:

8 dl slatke pavlake
80 g putera
250 g čokolade za kuvanje
80 g mlevenih lešnika
2 kašike krem likera od čokolade
3 kašike ulja
silikonski kalupi za bombone

Priprema:

1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti slatku pavlaku i puter. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok ne proključa.
2. Zatim skloniti sa ringle, dodati 150 g izlomljene čokolade i mešati dok se ne otopi.
3. Dodati mlevene lešnike, liker od čokolade i promešati.
4. Ostatak čokolade otopiti sa malo ulja, premazati silikonske kalupe za bombone i sačekati da se stegne.
5. Zatim sipati pripremljen fil i ostaviti da se ohladi, pa stegnute bombone izvaditi iz kalupa i poslužiti
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net