Start Predjela Praške rolnice

Praške rolnice

praske rolnice
Priprema:
1. Hleb potopiti u 100 ml mleka.
2. Luk, šargarepu i krompir iseckati na kockice, a peršun što sitnije (povrće može da se isecka i u blenderu).
3. Seckano povrće sastaviti sa mlevenim mesom, dodati jaje, oceđen hleb i začine. Sve dobro sjediniti i ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
4. Na svaki šnit praške šunke staviti po kašiku mesnog fila, pa umotati rolnicu.
5. Rolnice ređati u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 35 minuta.
6. Na pečene vruće rolnice staviti po list sira.
7. Rolnice služiti tople uz pire i zelenu salatu.

Recept Jadranke Ostojić iz Novog Sada
Recept Jadranke Ostojić iz Novog Sada