Priprema:
Testo:
1. Ulupati jaje sa šećerom, margarinom, mlekom, medom, kakaom i sodom bikarbonom. Sve mešati na umerenoj temperaturi dok se sastojci ne otope i ne sjedine.
2. Skinuti sa vatre, umešati brašno i zamesiti glatko testo pa dok je još toplo razvući 3 kore velicine pleha.
3. Kore peći na prevrnutom plehu na papiru za pečenje, u zagrejanoj rerni na 180 °C 7-8 minuta.
Fil:
1. Mleko sa šecerom i vanil-šećerom staviti da provri, pa ukuvati brašno (prethodno razmućeno u malo mleka oduzetih od onih 4 dl). Mešati dok se ne zgusne, a potom ohladiti.
2. Margarin posebno penasto ulupati sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim kremom. R
3. Čokoladu otopiti sa uljem.
Finalni postupak:
1. Kolač filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil, kora, glazura od čokolade.
2. Praško cudo ohladiti i iseći na kocke ili štangle željene veličine.