Ovaj začin ćete tokom zimskih meseci jednostavno obožavati! Ako volite onaj ukus slanine, ali niste preterani ljubitelj i masnoće koju ona daje jelima onda napravite ovu fenomenalnu so sa ukusom slanine koja će poslužiti kao savršen zimski začin.
Ova so može vam poslužiti i kao novogodišnji poklon za prijatelje gurmane koji će ga zaista znati ceniti, a recept i način pripreme pronašli smo na Notquitenigella blogu.
Potrebni sastojci:
500 g slanine (isečene na tanke šnite)
1 ½ kašika kvalitetne morske soli
2 kašičice bibera
Uključite rernu da se greje na 180C, žicu za hlađenje stavite na pleh za pečenje, a rešetke možete obložiti folijom ako želite uštedeti vreme na čišćenju kasnije. Poslažite šnite slanine na žicu i sve stavite u zagrejanu rernu da se peče 15-20 minuta.
Kad je slanina pečena i hrskava izvadite je iz rerne i ostavite da se kratko prohladi pa je zajedno sa solju i biberom stavite u blender i sitno sameljite. Čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj teglici i uzimajte je isključivo čistom kašikom.
Izvor: Lifepressmagazin
Foto: Notquitenigella