Sastojci:
Testo
3 jajeta
250 g šećera
250 ml ulja
1 kašika sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake
3-4 kašike meda
700 g brašna
Rojal masa
1 belance
250 g šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
prehrambene boje u prahu
Priprema:
Testo
1. Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.
2. Dodati žumance, med, ulje i začin za medenjake pa još jednom umutiti.
3. Brašno pomešano sa sodom-bikarbonom dodavati postepeno uz neprekidno mućenje sve dok je moguće mutiti mikserom.
4. Zatim, testo mesiti rukama dok ne dobije masa pogodna za rad i da se ne lepi za ruke.
5. Testo uviti u foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko pola sata.
6. Ohlađeno testo rastanjiti na radnoj površini na debljinu oko 0.5 cm pa modlicama vaditi različite oblike.
7. Pripremljeno testo složiti na pleh obložen papirom za pečenje.
8. Peći u ugrejanoj rerni na 150ºC oko 10 minuta.
Na sledećoj strani pogledajte ostatak pripreme i objašnjene u slikama tzv. korak po korak… →