Start Glavna jela Predlog za današnji ručak: Punjene kobasice u slanini

Predlog za današnji ručak: Punjene kobasice u slanini

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
500 g polutrajnih kobasica
120 g kačkavalja
120 g listova slanine
700 g krompira
30 g putera
2 dl mleka
30 g senfa
100 g majoneza
2 dl pavlake
4 kašike ulja
mešavina začina
biber, so

ISPROBAJTE I…

Rolovani sir na roštilju

Ćorizo kobasice

Priprema:
1. Polutrajne kobasice iseći na parčad dužine 5 cm.
2. Kačkavalj iseći na štapiće.
3. Svaki komad kobasice zaseći poprečno, a potom u prorez staviti štapić kačkavalja i uviti u list slanine.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, staviti u njega punjene kobasice sa slaninom okrenutom nadole kako bi se slepila. Propržiti ih sa svih strana da porumene.
5. Posebno umutiti majonez, senf i pavlaku.
6. Krompir oljuštiti, iseći na krupnije kocke i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti, dodati mleko, puter, mešavinu začina po ukusu i umutiti mikserom.
7. Pržene kobasice preliti pripremljenom mešavinom od majoneza i poslužiti uz pire krompir.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net