Sastojci:
– 1 glavica brokolija srednje veličine
– 1 glavica karfiola srednje veličine
– 1 glavica luka
– 500 g pilećeg mlevenog mesa
– 2 šargarepe
– 2 krompira srednje veličine
– 1/2 veze peršuna
– 4 jajeta
– 1 dl pavlake
– 3 dl mleka
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Karfiol i brokoli obariti u slanoj vodi, te iskidati na cvetove. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende, luk i peršun sitno iseckati, a oguljenu šargarepu iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti luk i šargarepu, te dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. U dinstano meso dodati peršun, promešati i začiniti po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti rendanim krompirom, a preko krompira naneti sloj barenog brokolija. Zatim rasporediti fil od mlevenog mesa, pa poslagati red obarenog karfiola.
4. Posebno umutiti pavlaku, jaja i mleko, začiniti po ukusu te preliti preko pripremljene musake. Musaku peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net