Sastojci:
1,5 kg krompira
4 krmenadle
1 veća glavica crnog luka
1/2 veze peršuna
2 dl belog vina
5 dl juneće supe
2 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina
biber, ulje
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kolutove, crni luk iseći na rebarca, a peršun što sitnije iseckati.
2. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polovinu mešavine krompira i luka. Prekriti ga krmenadlama pa preko njih rasporediti preostali krompir i luk.
4. Posebno umutiti belo vino, juneću supu i pavlaku za kuvanje. Dodati peršun i začine po ukusu. Preliti preko krompira i mesa da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso i krompir ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.