Sastojci:
Za ćuftice:
250 g mlevenog mesa
30 g sojinih ljuspica
2 čena belog luka
2 kašičice crvene mlevene paprike
mleveni biber
mešavina suvog biljnog začina
1 jaje
Za kupus:
1 srednja glavica kupusa
2 čena belog luka
1 veza peršunovog lista
crvena mlevena paprika
mleveni biber
mešavina suvog biljnog začina
7 dl paradajz soka
ulje
Priprema:
1. Soju potopiti u vrelu vodu, pa je ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon toga isprati i dobro procediti.
2. U mleveno meso dodati jaje, soju i iseckan beli luk. Zatim posuti crvenom mlevenom paprikom, te dodati bibera i mešavinu suvog biljnog začina po ukusu. Sve dobro sjediniti.
3. Kupus iseći na trake široke oko 1 cm, staviti u šerpu, te ostaviti da se dinsta na ulju i malo vode oko 10 minuta.
4. Dodati crvenu mlevenu papriku, biber i mešavinu začina po ukusu, uliti paradajz-sok i kuvati dok kupus ne omekša.
5. Za to vreme od mlevenog mesa oblikovati kuglice, pa ih pred kraj kuvanja kupusa spustiti u šerpu. Kuvati ih oko 10 minuta, a potom proveriti da li su kuvane u sredini.
6. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peršun i lagano promešati.