Sastojci:
500 g ćureće džigerice sa srcima
2 srednje glavice crnog luka
1 veća šargarepa
1 kašičica mlevene paprike
2 dl soka od paradajza
150 g pirinča
so, biber
ulje
ISPROBAJTE I… Rolovanu džigericu sa paprikom
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Ćureću džigericu očistiti od žilica i iseći na manje komade.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti džigericu i srca, pa pržiti uz neprekidno mešanje dok iznutrica ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi.
5. Kada je džigerica napola dinstana, dodati mlevenu papriku i paradajz-sok. Nastaviti kuvanje dok suvišna tečnost ne uvri. Gotovo jelo začiniti po ukusu.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi da nabubri, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net