Sastojci:
850 g kiselog kupusa
2 jabuke
2-3 lovorova lista
so, biber
šećer
800 g dimljene svinjske plećke (bez kostiju)
200 ml jabukovače
800 g krompira
250 ml mleka
1 kašika putera
malo muskatnog oraščića
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200°C. Dobro ocedite kiseli kupus. Ogulite jabuke, presecite na četvrtine, uklonite koštice te narežite na kockice veličine 1 cm. Umešati ih u kiseli kupus.
2. Potom, mešavinu rasporediti po dnu posude za pečenje. Dodati lovorov list, posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati malo šećera.
3. Meso oprati, osušiti pa staviti na kupus i naliti jabukovaču. Poklopiti posudu i peći oko 45 minuta.
4. U međuvremenu oguliti krompir, oprati i narezati na kockice pa kuvati oko 20 minuta u slanoj vodi. Ugrejati mleko i puter.
5. Krompir dobro procediti te propasirati. Umešati mleko i puter. Posoliti po ukusu i dodati malo narendanog muskatnog oraščića. Meso poslužiti na kupusu s pire krompirom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net