Sastojci:
500 g šampinjona
150 g mariniranih pečuraka
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 veća paprika babura
1 veći paradajz
130 g pirinča
2 kašike margarina
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica mlevene paprike
mešavina začina, biber
malo ulja
Priprema:
1. Šampinjone oprati i iseći na četvrtine, papriku baburu i paradajz očistiti i iseći na kockice, a crveni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Pirinač napola obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crvenii beli luk, dodati papriku baburu, šampinjone i kratko propržiti.
Potom dodati polubareni pirinač i paradajz pa dinstanti uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada pirinač omekša, dodati mlevenu papriku, seckani peršun i začine po ukusu. Na kraju dodati margarin i polako promešati.