Sastojci:
1 avokado
1 manja tikvica
½ vezice vlašca
200 g čeri paradajza
4 kašike šarenog bibera u zrnu
pola kašike zrna slačice
4 fileta lososa (od 150 g)
2 kašike soka od limuna
so
3 kašike ulja
2 kašike putera
biber
Priprema:
1. Povrće oprati, očistiti i iseći na željeni oblik.
2. Vlašac oprati i osušiti pa polovinu iseći na kolutiće.
3. Lagano zgnječiti biber i slačicu.
4. Ribu oprati, dobro osušiti te posoliti i nakapati sokom od limuna.
5. Jedan po jedan filet uvaljati u mešavinu začina.
6. U teflonskom tiganju zagrejati ulje pa pržiti ribu sa svake strane oko 4 minuta.
7. U međuvremenu zagrejati puter u drugoj posudi pa kratko propržiti tikvicu i paradajz.
8. Dodati avokado, posuti biberom i solju te umešati preostali vlašac.
9. Raspodeliti povrće u tanjire i poslužiti uz filete lososa.