Start Glavna jela Predlog za ručak: Gulaš sa bukovačama

Predlog za ručak: Gulaš sa bukovačama

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
600 g bukovača
2 glavice crnog luka
1 crvena paprika šilja
2 šargarepe
50 g celera
ulje
2 čena belog luka
3 kašike soja sosa
2 dl soka od paradajza
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike gustina
300 g testenine po želji
mešavina začina

ISPROBAJTE I… Rajsku musaku: Savršen spoj ukusa bukovače, mlevenog mesa i bešamela

Priprema:
1. Bukovače iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Šargarepu i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati bukovače i papriku i pržiti 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi.
5. Kada su pečurke napola kuvane, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, soja sos i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok bukovače ne omekšaju.
6. Pred kraj dodati mešavinu gustina sa malo vode i mešati da se dobije željena gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi i procediti od suvišne tečnosti. Poslužiti je kao prilog uz gulaš.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net