Start Glavna jela Supe i čorbe Predlog za ručak: Gulaš sa kobasicama

Predlog za ručak: Gulaš sa kobasicama

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
400 g polubarenih kobasica
2 glavice crnog luka
2 crvene paprike
400 g šampinjona
1 dl soka od paradajza
1 kašičica mlevene paprike
1 šargarepa
2 kašike gustina
4 kašike ulja
juneća supa po potrebi
mešavina začina
biber

Priprema:
1. Crvenu papriku iseći na krupnije kocke, šampinjone na četvrtine, crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Polubarene kobasice iseći na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, potom dodati papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim dodati šampinjone i dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
5. Kada povrće omekša, dodati kobasice i dinstati još 10 min.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, gustin i mlevenu papriku pa dodati u jelo pred kraj. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.