Sastojci:
– 170 g rezanaca
– 450 g slanine, kockice
– 1/3 šolje naseckane zelene paprike
– 1/3 šolje naseckanog luka
– 1 kašičica soli
– 1/2 kašičice sušenog majorana
– 1/2 kašičice sušene majčine dušice
– 1/8 kašičice bibera
– 500 g pelat paradajza
– 100 g trapist sira
Priprema:
1. Skuvajte rezance u posoljenoj vodi po uputstvu sa kese. U velikom tiganju ispecite slaninicu na srednjoj vatri dok ne porumeni i ne postane hrskava. Izvadite slaninicu i ostavite da se ocedi na papirnom ubrusu.
Pročitajte još i…Verovali ili ne, slanina je saveznik u mršavljenju
2. Uzmite dve kašike masti koje je ostala od pečenja i u njoj propržite zelenu papriku, luk, majoran i biber. Pecite 5 minuta zatim dodajte i pelat iz konzerve. Povremeno mešajte i ostavite da provri. Kada provri, smanjite vatru i neka se krčka još 10 minuta. Pomešajte sa rezancima i prvom polovinom slanine koju ste pripremili.
3. U vatrostalnu posudu sipajte pripremljene kaserole, narendajte trapist sir i poređajte drugu polovinu slanine. Zapecite u rerni zagreanoj na 280 stepeni, 10-15 minuta ili dok se sir ne istopi.