Sastojci:
500 g mlevenog pilećeg mesa
2 čena belog luka
1 kašičica rendanog đumbira
1 manja glavica crnog luka
1 jaje
5 kašika prezle
so, ulje, biber
Za sos:
40 g putera
2 kašike brašna
4 dl mleka
2 dl pavlake za kuvanje
1/2 kašičice karija
so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, beli luk ispasirati.
2. U činiji sjediniti mlevenu piletinu, đumbir, prezlu, jaje, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu i sve ručno izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Od dobijene smese nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice.
4. Pržiti ih na vrelom ulju da porumene sa svih strana. Potom ih izvadti iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Posebno pripremiti kari sos. U šerpi rastopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko mleko neprekidno mešajući žicom za mućenje dok se ne zgusne. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati kari i malo soli po ukusu, te nastaviti s kuvanjem dok se ne dobije ređi sos.
6. U pripremljeni sos ubaciti pržene ćuftice, smanjiti temperaturu pa sve zajedno kuvati oko 5 min.