Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
600 g krompira
3 jajeta
3 čena belog luka
1 manja glavica crnog luka
1/2 kašičice mlevene paprike
prezle po potrebi
150 g brašna
1 brokoli
4 dl ulja
mešavina začina, so
ISPROBAJTE I… Kuglice od mesa punjene sirom
Priprema:
1. Brokoli iskidati na krupnije cvetove i obariti u slanoj vodi.
2. Piletinu iseći na krupnije kocke, crni i beli luk očistiti.
3. Na mašini za mlevenje mesa samleti piletinu, crni i beli luk.
4. Samlevene sastojke sjediniti sa jednim jajetom, mlevenom paprikom i začinima po ukusu pa dobro izmešati.Zatim postepeno dodavati po malo prezli i mešati sve dok se ne dobije smesa pogodna za
oblikovanje.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice težine 70 g. U sredinu svake pljeskavice staviti cvet brokolija i oblikovati kuglu.
6. Kugle piletine uvaljati u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće a zatim propržiti na vrelom ulju.
8. Pržene kuglice piletine preliti majonezom i poslužiti uz pomfrit.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net