Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatakom
1 glavica luka
1 čen belog luka
2 paprike babure
250 g pečuraka
400 g pelata paradajza
150 g sitne testenine
5 dl pileće supe
1 kašika peršuna
5 kašika maslinovog ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju pa izlupati tučkom za meso, sitno iseckati crni i beli luk, papriku iseći na rezance, šampinjone na listove, a pelat paradajza na krupne kocke.
2. Na maslinovom ulju propržiti batake sa obe strane dok ne porumene, pa ih izvaditi iz masnoće, iseći na rezanca i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati papriku i dinstati uz povremeno dolivanje pileće supe dok paprika ne omekša. Dodati pelat paradajza, šampinjone i testeninu, pa kuvati dok ne omekšaju svi sastojci.
4. Pred kraj kuvanja dodati isečene pileće batake i peršun, te začiniti po ukusu.