Sastojci:
2 bataka
2 karabataka
1 kg slatkog kupusa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 paradajz
1 zelena paprika
2-3 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica mlevenog kima
1 kašika mlevene crvene paprike
so, biber
3 kašike ulja
4 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
1. Batake i karabatake posoliti i pobiberiti, pa utapkati prstima.
2. U dublju posudu iseći kupus, papriku i šargarepu na kockice. Dodati sitno iseckan crni i beli luk. Paradajz oguliti i iseći na kocke, pa pomešati sa sastojcima u posudi.
3. Posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti kimom i iseckanim peršunom. Dodati crvenu mlevenu papriku, ulje i jabukovo sirće.
4. Sve dobro promešati i staviti u kesu za pečenje.
5. Dodati batake i karabatake, te dobro zatvoriti kesu.
6. Staviti u pleh, a zatim malo prodrmati kako bi se ravnomerno rasporedilo.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko sat vremena dok meso ne porumeni, a kupus ne omekša.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net