Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa (od 1 kg)
2 deblje kobasice
2 glavice crnog luka
3 veća krompira
1 lovorov list
ulje (za prženje)
2 dl + po potrebi vode
so, biber
Priprema:
1. Krompir skuvati u komadu, te ga ostaviti da se prohladi.
2. Kupus dobro oprati pod mlazom vode, pa ga iseći na rezance.
3. Sitno iseckati crni luk i ispržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast.
4. Zatim dodati kupus. Posoliti i pobiberiti po ukusu, ubaciti lovorov list i dinstati dok ne omekša uz povremeno mešanje i dolivanje vode.
6. U tiganju zagrejati ulje, a kobasice iseći na nekoliko delova. Ubaciti ih u tiganj i ispržiti sa obe strane dok ne porumene.
7. Nakon toga, zajedno sa masnoćom u kojoj su se pržile dodati kiselom kupusu.
6. Sve sipati u vatrostalnu posudu, pa dodati oljušten i na čertvrtine isečen krompir.
7. Kobasice i dva isečena krompira pokriti kupusom, a jedan poređati odozgo.
8. Preliti jelo sa 2 dl vode, pokriti ga alu-folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 30 minuta.
9. Zatim skinuti alu-foliju i peći još 15 minuta.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net