Sastojci:
1 kg telećeg mesa od buta
150 g kačkavalja
120 g dimljenog svinjskog vrata
100 g mesnate slanine u listovima
6 čenova belog luka
1 veza peršuna
2 kašike senfa
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Teletinu zaseći po sredini i otvoriti, a zatim svaki kraj, takođe, zaseći i otvoriti da bi se formirala veća šnicla pravougaonog oblika. Šniclu prekriti najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
2. Beli luk i peršun što sitnije iseckati, dodati senf, začine po ukusu i promešati.
3. Kačkavalj iseći na listove.
4. Istanjenu teleću šniclu premazati pastom od senfa. Preko poslagati listove slanine, potom prekriti kolutovima svinjskog vrata i na kraju naneti listove kačkavalja.
5. Ovako filovanu šniclu pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
6. Između dva kanapa probosti štapiće za ražnjiće. Na kraju meso iseći na parčad tako da na sredini svakog parčeta rolata ostane štapić.
7. Oblikovane rolate propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene.