Sastojci:
1 pile (2,5-3 kg)
8 listova šunkarice
150 g trapista
4 pečene crvene paprike
100 g šargarepe
100 g graška
150 g mariniranih šampinjona
2 kašike kajmaka
1 manje jaje
mešavina suvog biljnog začina
so, biber
Priprema:
1. Pile otkostiti, a praznine koje nastanu na leđima i trtici popuniti parčićima belog mesa.
2. Šargarepu sitno iseckati i probariti s graškom. Šampinjone sitnije iseći.
3. Blago umutiti jaje, pa sjediniti s kajmakom. Dodati bareno povrće i šampinjone, te posuti mešavinom suvog biljnog začina po ukusu.
4. Pile spolja (kožu) posoliti, a iznutra posoliti i pobiberiti, te staviti na papir za pečenje.
5. Preko mesa narendati trapist, a zatim poređati paprike.
6. Poređati listove šunkarice i na kraju naneti mešavinu barenog povrća, šampinjonima i kajmaka.
7. Urolati uz pomoć papira za pečenje i vezati kanapom.
8. Prebaciti u tepsiju, preliti sa malo ulja i dodati šoljicu (za crnu kafu) vode.
9. Pokriti alu-folijom i peći na 200°C sat vremena.
10. Nakon toga skinuti alu-foliju, preliti sokom iz tepsije, pa peći da porumeni još 30 minuta.