Sastojci:
4 fileta soma
150 g tankih listova slanine
30 g suvog grožđa
1 glavica crnog luka
3 dl neutralne pavlake
0,5 dl vermuta
40 g putera
1 veza vlašca
150 g kukuruznog griza
1 limun
ulje
mešavina začina
ISPROBAJTE I… Fašire od soma
Priprema:
1. Filete soma uzdužno preseći napola tako da se od jednog fileta dobiju dve trake.
2. Potom trake od ribe poprskati sokom od limuna, začiniti po ukusu i uvaljati u kukuruzni griz.
3. Oko jedne panirane trake uplesti dva lista slanine.
4. Ovako pripremljenu ribu ispržiti na vrelom ulju, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Posebno na puteru propržiti sitno seckani crni luk, dodati neutralnu pavlaku, vermut i suvo grožđe te kratko prokuvati.
6. Pred kraj kuvanja dodati sitno seckani vlašac, začiniti i promešati.
7. Prženu ribu preliti pripremljenim umakom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net