Start Glavna jela Predlog za ručak: Svinjski vrat u saftu od piva

Predlog za ručak: Svinjski vrat u saftu od piva

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
4 veće šnicle od svinjskog vrata
1 glavica crnog luka
2,5 dl piva
1 kašika gustina
300 g testenine po želji
3 kašike soja sosa
2 dl juneće supe
1 kašika senfa
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

ISPROBAJTE I…

Svinjski vrat u sosu od pečuraka

Svinjski vrat sa sirom

Priprema:
1. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja sa obe strane. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Crni luk iseći na kockice te propržiti na masnoći od mesa.
3. Šnicle vratiti, zaliti pivom i junećom supom, dodati soja sos, senf i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Dinstano meso izvaditi, a saft procediti i vratiti u šerpu. Dodati u njega razmućen gustin sa malo vode i kuvati dok se ne zgusne.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim je procediti od suvišne tečnosti.
6. Meso preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz testeninu.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net